YDINVOIMAN VASTAINEN TOIMINTARYHMÄ

ANTI-NUKE ACTION GROUP

Luovaa toimintaa kestävän tulevaisuuden puolesta ydinvoimaa vastaan!

Kreativa idéer och aktioner för hållbar framtid mot kärnkraft!
Creative actions for sustainable future against nuclear power!

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Toimintaideoita huhtikuulle!

Tsernobyl-päivää vietetään 26.4. Tästä maailman tuhoisimmasta ydinvoimalaonnettomuudesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 24 vuotta.

(1)
Tänä vuonna Tsernobyliä muistetaan mielenosoituksella ja yleisötilaisuudella Kemissä 24.4. Kulkue lähtee liikkeelle Kauppatorilta klo 12:00. Tsernobylin uhrien muistoksi pidetään hiljainen hetki. Mielenosoituksen jälkeen yleisötilaisuus Kulttuurikeskuksessa. Tilaisuudessa esitelmöi mm. saksalainen fysiikan professori Alfred Körblein.

(2)
Lähetä maanantaina 26.4. biisitoive lempiradioasemallesi!
Soitatetaan radiossa Tsernobylin muistoksi ydinvoima-aiheisia biisejä: esimerkiksi Eppu Normaalin klassikko "uraani halkeaa" (pitäisi löytyä useimmilta radioasemilta), Kraftwerkin "Radioactivity" tai vaikkapa folkyhtye Folkswagenin "Tsernobyl" (löytyy ainakin Radio Helsingistä) tai saman yhtyeen "Jättäkää Pohjois-Karjalan uraani minne se kuuluu" (Radio Helsinki ja netissä http://www.folkswagen.fi/rintamakarkuriradio.html)

(3)
Vielä ehdit myös osallistua Toimintaryhmän piirustus-ja slogankilpailuun, sillä kilpailuaikaa on jatkettu! Kilpailutöiden palautuspäivä on 3.5. - jotta ideoida ehtii vielä vapun inspiroivissa jälkitunnelmissa. Mikäli työsi ei aivan kerkeä tuohon päivämäärään mennessä, mutta haluat kuitenkin osallistua, niin ota yhteyttä sähköpostimme. Kilpailuaikaa voi hieman pidentää, mutta tarkoitus on kuitenkin julistaa voittajat ennen koulun kesälomien alkua.

Kilpailukutsu:
Ydinvoiman vastainen toimintaryhmä järjestää leikkimielisen kilpailun vakavasta
aiheesta. V.2010 eduskunta äänestää lisäydinvoiman rakentamisesta -
myönteinen päätös upottaisi Suomen yhä syvemmälle ydinvoimateollisuuden
syövereihin: vaarallista ydinjätettä syntisi lisää, täällä kokeiltaisiin uudentyyppisiä ydinreaktoreita ja uraanikaivoksille myönnettäisiin perustamislupia.

Toimintaryhmä haluaa kilpailulla kiinnittää huomiota tähän elintärkeään aiheeseen sekä kerätä aineistoa tulevia kampanjoita varten. Kilpailu on tarkoitettu kaikenikäisille.
Kilpailutöissä arvostetaan nokkeluutta ja omaperäisyyttä: toimiva idea
on tärkeämpi kuin tekninen suoritus. Kuka tahansa saa osallistua! Luvassa yllätyspalkinnot!

Kilpailusarjoja on kolme:

1. Keksi paras ydinvoiman vastainen iskulause tai slogan.
2. Piirrä paras ydinvoiman vastainen sarjakuva.
3. Piirrä paras ydinvoiman vastainen pilakuva.

Lähetä kilpailutyösi 3.5.2010 mennessä mieluisten sähköisessä muodossa
osoitteeseen toimintaryhma@gmail.com. Lisätietoja ja ohjeet
kilpailutyön lähettämisestä postitse samasta osoitteesta.

Actionhints for April:

(1)
Demonstration against nuclear power on Simo, Lapland on 24.4.2010. Gathering on front of city hall at 11:40. The march will start on 12:00 towards the market square. Quiet moment will be held remembering Tchernobyl 24 years ago. Discussions on Kulttuurikeskus (culture centre) small auditorium 14:00-18:00 with Alfred Körblein.

(2)
Wish songs with nuclear power theme to be played in radio stations in the memory of the
Tchernobyl victims on Monday 26.4.

(3)
Take part in the drawing - and slogan contest by Toimintaryhmä. Write a slogan or draw a comic criticising nuclear power. Sent your work by 3.5.2010 to Toimintaryhma email address toimintaryhma [at] gmail.com. Surprise prizes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti